Cravings

ammepatter og mærketøj

Alle andres forventninger. Sågar ens egne! Det driver mig til vanvid og det ender med jeg bliver ENDU mere skingrenes skør end jeg er i forvejen. Der er lavet en million blogindlæg om netop dette emne, men alligevel poster folk efterfølgende billeder er deres ny-vasket barn med wheat, småfolk, molo, katvig eller what the fucking ever tøj på, sammen med deres zebra dukkevogn, og zebra dukke, mens bagrunden bugner af bObles. På reolen bagved står der nok en Kähler eller lyngby vaske med flotte blomster i, som man jo selvfølgelig har fået af manden. Stop nu bare jer selv! Der er SÅ mange mødre der drømmer om at leve i instagram verdenen, men fakta er bare at intet hjem ser ud, som på billeder. Bag kamera’et er der et bjerg af vaske tøj. Måske er det rent, måske er det beskidt. No one gives a fuck, fordi det ses ikke på billedet. Jeg vil tage hatten af for den mor der tør smide billeder ud af deres kaotiske, rodede liv uden filter. Der findes ingen børn i Danmark der ikke sviner når de spiser, så hvorfor skal bordet tørres af, inden ”aftensmads-billedet” af barnet tages? Hvorfor SKAL det overhoved tages? Om det så er af barn, eller egen talerken. Ingen giver en skid for hvad du fik at spise sidste søndag. Og med sidste søndag mener jeg at du jo bare har gemt søndagsbilledet, til en dag du får pizza. Det bliver jo ikke lagt ud. Hvem gider savle over spaghetti med ”tøm-køleskabet-kødsovs” INGEN gider! Men ingen gider kigge på dine lortebilleder af blomkålsris med grøntsagstærte. Wuhu hvor lever du sundt.

mad

Hvad er det egentlig der er så skide fancy med det dersens mærketøj? Skal det indikere at man har mange penge? Det har man ikke længe, hvis jeg køber dét tøj da. Jeg har selv været på vognen, og falder også over en ting af og til, men jeg forstår ikke behovet for at dele billeder af tøjet med omverdenen? ”Uuuuh. Glæder mig til at bette bebs skal have den her ultimative stramme sag på” Du ser fandme ingen poste billeder af tøj købt på genbrug eller H&M. Hvorfor skal andre og modeverdenen bestemme hvad der er behageligt for dit barn at have på? Og ikke mindst – Hvorfor søren skal det koste en bondegård? Hvis du køber mærketøjet på udsalg, brugt, eller på genbrug så tæller det forresten ikke! Det SKAL være det nyeste skrig før du kan være med på moden. Og så er det forresten ligemeget om mor vejer 200kg og ikke har en trævl at tage på kroppen. Mor kan ligne lort ligeså meget hun vil, men bebs! Bebs skal være yndig i tøjet. Og det skal helst være det dyreste tøj bebs har på, når man skal til babyarregement. Og hvorfor er det lige folk propper baby-piger i kjoler? Når de når en alder hvor de kravler er det umuligt for dem at komme rundt. Benene sættes fast, og de styrter lige på knolden. Stop det. Bare stop!

Mærketøj

Hvorfor ér det lige at danskerne mener at en god mor sidder i brysterne? Hvis man ikke vil amme, vil man ikke sit barn det bedste… Hvis man ikke KAN amme, vil man ikke sit barn det bedste? Hvordan hænger det sammen? Nogle fravælger bevidst amning, men de bliver fra det øjeblik de siger det højt set ned på. ”Er du godt klar over hvilke antistoffer og råmælk dit barn går glip af, ved at du ikke ammer???” – ”Det er yderst egoistisk af dig at du i det mindste ikke vil forsøge!”. Nej! Ved i hvad? Det er egoistisk af mor, hvis barnet hver gang det skal spise vil føle sig uønsket. Spisetid skal være en hyggestund for både barn men såsandelig også for MOR! Mor er for spædbørn det vigtigste i verdenen, og hvis man ikke vil amme, skal man ikke lade sig presse til det! Og KAN man ikke amme, så kan man ikke! ”Alle mødre med bryster kan amme”: er der også nogle der siger. Og der er sikkert også rigtig til et vis punkt, men ingen vil lade sine brystvorter falde af, uden grund, da baby inden mad får. JEG tror på at nogle bare ikke producere mælk nok, eller mælk der ikke er fed nok. Og så kan man gøre så meget for at afhjælpe det problem, men fakta er bare at man ikke har hele fucking dagen til at ligge med bebs i patterne flere dage i træk. Så får man liggesår! Dem der fravælger amning har ligeså meget ret til det som folk der tilvælger at amme. Men gør jo hver især hvad der netop er bedst for ens familie. Hvis det er ikke at amme, må omverdenen bare acceptere det, uden at stille store fede spørgsmålstegn ved valget. Grunden behøver men vel ikke at dele med nogen? Og dem der ikke kan amme, har nok besluttet at de ikke vil på de primisser de bliver budt. Og lad nu for søren bare valget være op til den enkelte. En god mor sidder ikke i brysterne, og en mor der har valgt flasken er ligeså omsorgsfuld som en amme-mor.

amme

Alle os mødre, og alle folk generelt, burde virkelig skrue ned for vores forventninger til os selv, og ikke mindst til andre. I sidste ende bliver man skuffet over ens forventinger ikke bliver en realitet. Du bliver ikke en bedre mor af at købe dyrt legetøj i stride strømme og du bliver ikke en bedre mor af at dit barn går i dyrt mærketøj. Det eneste barnet bliver lykkelig af er at mor er tilstede. Lev i nuet og sammen med dit barn. Sløf facebook, instagram og hvad der ellers trækker. Barnet er ligeglad med at få foreviget hver dag i form af billeder.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Cravings