det MÅ være en dårlig stol

Påsat smil, Royal Copenhagen og hjemmebagte klidboller

Det er, hvad der venter dig, når dit barn kommer til verden. En gruppe sindssyge kvinder, hvis maveskind hænger til knæene, og punani er udvidet til 3-dobbelt størrelse. Dét er det eneste, du og dem har til fælles, men som det gode menneske du er, forsøger du at finde andre fælles interesser. Det eneste, du nogensinde kommer til at have til fælles med dem, er menstruationssmerter og fedtet hår, men det er der ingen, der vil fortælle om. Det er kvinder, som du skal bruge alt for mange timer sammen med i barnets første leveår, og som alle vil forsøge at overgå dig i ALT!

Barnets første leveår holder man den kørende på coffein og klamme kager, og alligevel er der konstant minus på overskudskontoen. Du er ikke alene, men ingen må nogensinde vide det, SPECIELT ikke mødregruppen. Her er den med mest overskud, mest HAY og flest Royal Copenhagen kopper den bedste mor. Overskuddet fremvises i form af hjemmebagte klidboller og verdens sundeste gulerodskage UDEN ostecreme, men med gulerodsstænger skåret i flotte, lige lange stykker. Alle vil samtidig beundre, at der er friskpresset appelsinjuice i verdens reneste karaffel og undre sig over, HVORDAN det kan lade sig gøre med et lille barn.

Og snakken falder hurtigt på børn. ’’Er jeres begyndt at kravle? Det er da vildt, min er den eneste, som rejser sig ved ting. Min spiser HELT selv og kan drikke af kop. Min sover hele natten.’’ Mødregrupper er nemlig den eneste mulighed, du har for at måle og veje dit barn op mod andre, uden at nogen kigger skævt til dig. Og du fryder dig over, du ikke er den mor, der sidder med lille Ole, som ENDNU ikke kravler. Og det er helt okay! Faktisk må man også gerne undre sig højlydt, når den pågældende mor er taget hjem, og de andre med kravlende børn vil stemme i! – Fordi dét er da mærkeligt.

Måske er det samtidig den mor, I kun har besøgt en gang, hvor der blev serveret chips og cola i sofaen, mens barnets legetøj bugnede i alle hjørner. Det er nok den mor, som har hældt budget appelsinjuice i saftevandskanden og påstået, at det bestemt også var friskpresset. Hun serverede måske boller hentet ved bageren, flødeskumskager og nutella til brødet. Det er måske den mor, hvis hjem ikke bugner af designerting og de rigtige farver. Men bevidstheden om, at det var til det møde, I alle hyggede jer mest og følte jer mest hjemme, ligger i baghovedet, men bliver hurtigt skubbet væk af en klidbolle med hjemmelavet æblechutney, en ordentlig slurk friskpresset appelsinjuice og det påsatte smil, som mødes af et andet.

1

 • åh hvor er det ærgerligt at du er kommet i en gruppe med en masse mødre du ikke kan finde et fællesskab med. Det må da være enormt frustrerende at skulle sammenligne sig med andre mødre hele tiden. Heldigvis findes der så mange andre alternativer.

  Min barselsgruppe kendte jeg heldigvis før vi alle fødte – på den måde lærer man mor at kende og ikke baby. Og efter 9 måneders tid kommer baby også.
  Den mødregruppe jeg til gengæld havnede i, som sundhedsplejeresken havde sat mig op med, var så langt fra mine idealer som mor og menneske – så der kom jeg kun en gang.

  Men skidt pyt – jeg døde heldigvis ikke af det.

  Men jeg valgte nu helt bevidst nutella, flødekager og bagerbollerne fra – det er bare ikke den måde jeg lever mit liv på. Og heldigvis er vi forskellige

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

det MÅ være en dårlig stol